ZUŻYTE OLEJE POSMAŻALNICZE I TŁUSZCZE GASTRONOMICZNE
Czym jest olej posmażalniczy czy zużyta frytura, którego odbiorem się zajmujemy? Jest to nic innego jak mieszanina tłuszczów zwierzęcych i roślinnych wytwarzanych podczas tzw. smażenia w głębokim tłuszczu. W chwili obecnej najczęściej w skład frytury wchodzą oleje roślinne lub ich mieszaniny na bazie olejów palmowego, słonecznikowego, sojowego, a także różnego rodzaju masła lub margaryny.
Firma OIL ECO gwarantuje właścicielom restauracji, barów, hoteli oraz pozostałych punktów gastronomicznych w pełni profesjonalną pomoc w pozbyciu się odpadu w postaci olei posmażalniczych, frytury oraz zużytych olei gastronomicznych.
Bezpłatnie dostarczamy Państwu czyste i odpowiednio dostosowane pojemniki o pojemności od 20-120l.
Jesteśmy zainteresowani zarówno jednorazowym odbiorem jak i stałą współpracą. Dla Państwa wygody mamy możliwość podpisania stałej umowy (świadectwo stałego odbioru odpadu dla Sanepidu).
Zużyte tłuszcze i oleje odbieramy na warunkach ustalonych indywidualnie z każdym z Państwa, uzgadniając przy tym termin odbioru z dokładnością co do dnia i godziny wskazany przez Państwa.
Wystawiamy także niezbędny dokument - kartę przekazania odpadu, która jest potwierdzeniem dla Sanepidu o zdaniu zużytego tłuszczu bądź oleju. |